top of page

ZOBENI KEKSIĆI

Ovi keksići su savršeni za užinu ili kao desert, a njihova priprema je vrlo jednostavna i brza. Možete ih prilagoditi svojim željama, a sigurno ćete guštati u svakoj varijanti.


ree

Sastojci (za 8-10 manjih keksića):


  • 1 jaje

  • 100g zobenih pahuljica

  • 3 žlice maslinovog ulja

  • 1 žlica stevije

  • 50g nasjeckanih oraha

  • 30ak g tamne čokolade (+ dodatno za preljev)

  • 1 žličica cimeta

  • Prstohvat soli


Upute:


  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje s papirom za pečenje.


  2. U velikoj zdjeli, pomiješajte sve sastojke.


  3. Oblikujte keksiće na limu za pečenje i pecite 15ak minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi.


  4. Ostavite da se ohlade pa prelijte otopljenom tamnom čokoladom .


Ovaj osnovni recept možete obogatiti dodavanjem drugih orašastih plodova, začina ili zamjenom stevije s medom ili drugim zaslađivačima.


Savjeti za prilagodbu


Zobeni keksići su idealni za eksperimentiranje. Evo nekoliko prijedloga kako ih obogatiti:


  • Dodajte voće: Suhe marelice, grožđice ili brusnice


  • Isprobajte različite vrste čokolade: tamna čokolada s narančom ili đumbirom


  • Koristite orašaste plodove: Bademi, lješnjaci ili pekan orasidonose hrskavost i hranjive tvari.


  • Zamijenite zaslađivače: Umjesto stevije, možete koristiti i med


Zobeni keksići kao snack ili desert


Zobeni keksići su idealni za užinu, a i kao desert. Mogu se poslužiti uz čaj ili kavu. Uz dodatak jogurta ili mlijeka, postaju još privlačniji. Njihova svestranost čini ih savršenim izborom za svaku priliku.


Nutritivne vrijednosti za jedan keks (ako ste od smjese dobili 9 komada):

  • Kalorije: 164 kcal

  • Proteini: 3,5 g

  • Ugljikohidrati: 11,8 g

  • Masti: 11,6 g

  • Vlakna: 1,9 g



Komentari


bottom of page